Back to top
Share

Burka / Niqab / Hidschab / Tschador

Burka / Niqab / Hidschab / Tschador

Την συναντούσα πάντα στους δρόμους, χαιρετιόμασταν αλλά ποτέ δεν είχε χρόνο να μου μιλήσει. Κρατούσε πάντα μία απόσταση κι εγώ δεν την ένιωθα κοντά μου, για να πλησιάσω και να της πω μία λέξη παραπάνω. Είχα μεγάλη ανάγκη να της μιλήσω από καρδιάς, να της πω ότι την αγαπάω και ότι θέλω να της σταθώ. Την πρώτη φορά που την είδα πρόσωπο με πρόσωπο, μου κρατούσε  ένα  πανό που έγραφε ΦΥΓΕ. Τρία λεπτά ήθελα μόνο, ένα για κάθε λέξη μου «Θέλω να μείνω». Ήθελα να μου το αφιερώσει, μου το χρωστούσε, αλλά επανέλαβε «Φύγε» κουρασμένα και μου γύρισε την πλάτη της.

Η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός  που υφίστανται από την πρώτη ημέρα της ανθρώπινης ύπαρξης, είναι τα δεινά που επιβάλλονται σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο και πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Η προκατάληψη εναντίον των Μουσουλμάνων, απλώς και μόνο του τυχαίου γεγονότος ότι γεννήθηκαν στις χώρες και τις κοινωνίες αυτές, είναι άξια περιφρόνησης. Το ισλάμ, όπως όλες οι θρησκείες,  είναι ένα σύστημα ιδεών και πρακτικών. Δεν είναι ρατσισμός το να παρατηρούμε ότι κάποιες ιδιαίτερες παραδοχές  της πίστης τους δεν συμβαδίζουν με τον δικό μας πολιτισμό, το δυτικό, τον ελληνικό, που έχει δομηθεί πάνω στην ελεύθερη σκέψη και με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Φοβάμαι, τρομάζω και ενοχλούμαι με την γυναίκα στο δρόμο, που έχει καλυμμένη όλη της την ύπαρξη στα μαύρα. Είμαι ειλικρινής, φοβάμαι αυτή την εικόνα στον κάποτε δικό μου δρόμο, που απέκτησα με πολύ κόπο και αίμα. Πιθανόν, πολλοί Ευρωπαίοι υποστηρικτές των ανοιχτών συνόρων να πιστεύουν ότι η τάση των  μουσουλμάνων να υποχρεώνουν άλλους να υπακούν στους κανόνες τους, π.χ. να καταπιέζουν τις γυναίκες με την κάλυψη σώματος και προσώπου στο «δικό μου δρόμο», είναι επιφανειακό προσωρινό χαρακτηριστικό που θα εξαφανιστεί εφόσον αφομοιωθούν στον πολιτισμό μας. Αυταπατώνται. Πόσες κοινωνίες με χριστιανούς και μουσουλμάνους άντεξαν; Καμία, διότι δημογραφικά επιβάλλεται η θρησκεία στην κοινωνία, ειδικά όταν αυτή απευθύνεται στο σύνολο και όχι στον άνθρωπο.

Είναι η μεγάλη διαφορά που εμείς, όντας μεγαλωμένοι στο δυτικό κόσμο, παρατηρούμε. Ο πολιτισμός μας σέβεται την ιδιαιτερότητα και αυτό ακριβώς θα είναι και ο θάνατός μας. Ο πολιτισμός μου έμαθε να σε σέβομαι, όχι να σου επιβάλλομαι. Η ροπή των μουσουλμάνων όμως στο να επιβληθούν είναι επιτακτική τους ανάγκη και πηγάζει από το ιερό βιβλίο τους.

Κοράνι 2. 193 «Πολεμήστε τους μέχρις ότου δεν υπάρχει πια διωγμός και η θρησκεία πια να είναι μόνο του Αλάχ».

Ο δυτικός πολιτισμός είναι ένας κυρίως τεχνολογικός πολιτισμός που βασίζεται στην ανάπτυξη  της επιστήμης, στην ελεύθερη σκέψη και στην ανεκτικότητα,   δίνοντας χώρο στην κουλτούρα και στις  τέχνες.  Αλλά το πρώτο που ξεχωρίζει είναι η γνώση και η δυνατότητα του μυαλού να επεκτείνεται στην έρευνα. Εάν αφαιρέσουμε την επιστημονική γνώση, ο δυτικός  πολιτισμός θα καταρρεύσει. Γι’ αυτό ο ελληνικός πολιτισμός επιβλήθηκε τελικά στη δύση και σε όλο τον ελεύθερο κόσμο, γιατί απευθύνεται στην ελεύθερη ατομική σκέψη,  και για τον ίδιο λόγο δεν επιβλήθηκε ούτε ο πολιτισμός των Περσών ούτε της Κίνας.

Ο καταναγκασμός σκοτώνει την δημιουργικότητα. Ο πολιτισμός μας απαιτεί καινοτομίες και δημιουργικότητα,  και αυτές προϋποθέτουν ένα περιβάλλον διανοητικής ελευθέριας. Βάσει αυτού ο ανθρώπινος νους δημιουργεί χωρίς περιορισμούς και δεσμά. Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά μεταξύ θρησκειών και επιστήμης. Η επιστήμη βελτιώνει την σκέψη εφαρμόζοντας  τη νέα γνώση στην ζωή των ανθρώπων. Αντίθετα, η  θρησκεία γενικά και όχι μόνο το ισλάμ, μένει σε ένα προκαθορισμένο βαθμό γνώσης, βασιζομένη στην σοφία ενός ιερού βιβλίου κ στην εξίσου αντιπαραγωγική σοφία της εξουσίας  όπως αυτή εκφράζεται μέσω κάποιων  «ιερών ανδρών».

Διακατεχόμαστε από αίσθημα υπεροψίας και εξαιτίας αυτού ζούμε σε μια απατηλή ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι επειδή είμαστε πολύ πιο πλούσιοι και στρατιωτικά ισχυρότεροι από τους μουσουλμάνους δεν είναι δυνατόν να υπερισχύσουν εναντίον μας. Το αίσθημα της υπεροψίας και της ασφαλείας είναι αβάσιμα γατί η ισχύς των Μουσουλμάνων δεν είναι στρατιωτικής φύσης, αλλά δημογραφικής. Τα όπλα της τεχνολογίας και της ελεύθερης σκέψης είναι άχρηστα και ανίκανα να αντιμετωπίσουν τα μεταναστευτικά κύματα προς την Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.

Οι άνθρωποι είμαστε εν γένει ατομιστές και ενδιαφερόμαστε για εμάς και το πολύ πολύ για τα παιδιά μας. Η ανησυχία για το μέλλον της ελεύθερης σκέψης πρέπει ξεπερνά τους ορίζοντες του μέσου ανθρώπου. Η διαδικασία του εξισλαμισμού του κόσμου είναι πολύ αργή, μπορεί να πάρει μάλλον έναν αιώνα.  Οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν το βλέπουν ως ένα επείγον πρόβλημα που απαιτεί λύση. Κάθε γενιά στο δυτικό κόσμο γεννιέται με ένα δεδομένο βαθμό ισλαμισμού στην κοινωνία της και τη χρονική στιγμή που οι πολίτες αποσύρονται από τα κοινωνικά δρώμενα η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ λίγο για να ανησυχούν. Η αλλαγή γίνεται ορατή μετά από σε δύο τρεις γενιές. Παρόμοια έγινε και με τον εκχριστιανισμό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Κανόνας του δυτικού κόσμου, πρέπει να είναι: Εφόσον είσαι στα εδάφη μου θα υπακούσεις στους δικούς μου κανόνες. Ελευθερία σκέψης και σεβασμός στις γυναίκες.

KK